Deprecated: Function split() is deprecated in /srv/disk5/cthulu/www/lindqvist.awardspace.info/index.php on line 17
.: CV

Labor omnia vincit ~
~ Work overcomes all things

/Vergil

Informella datorkunskaper

Jag har varit mycket intresserad av olika operativsystem under flera år, vilket har medfört att jag har omfattande vana av flera olika dialekter av flera fria UNIX-lika system:

Jag har använt Linuxsystem sedan 1998 och BSD-system sedan 2003.
Den främsta vinsten med detta är att jag har fått ett bra grepp om hur ett stort antal programvaror fungerar "under huven" och är väl förtrogen med ett stort antal fel som kan uppstå under körning av ovan nämnda system och hur de konfigureras.

Windows-baserade system har jag använt sedan Windows 3.11, dock har jag störst vana av Windows XP och NT 4 som jag använt som serve och desktopsystem.

Ett annat område jag varit intresserad av är webutveckling, vilket gett mig vana inom områden som PHP, CGI (främst med Python), Java Server Pages, ASP.NET och hur man använder en templatemotor - vilket den här sidan för övrigt använder; Smarty under PHP. Via hemsidor har jag även fått dag-till-dag vana av att använda databaser och SQL.

Jag har stora erfarenheter ifrån en rad olika programvaror, ifrån Office-program som Word, Excel och OpenOffice till kraftfulla, programmerbara, editorer som (X)Emacs och VIM.